КРИОТЕХНОЛОГИЯ​

Бъдещето в хранителната индустрия

Криопродукти

В продължение на повече от 15 години, научните изследвания и разработки се фокусират върху създаването на уникален продукт. Този ангажимент на учените е подкрепен от използването на единствената налична технология, която позволява производството на такъв продукт. Резултатът от този изследователски труд е появата на криопродуктите. Специалистите прилагат патентован метод за създаване на уникални хранителни биокоректори, които нямат аналог в света. Този иновативен подход отваря вратата към бъдещето на хранителните продукти и здравословното хранене.

Какво представляват криогенните продукти и каква е основата на криогенната технология?

Клиничните тествания показват ефикасността и безопасността на криопродуктите.

Криотехнологията включва сушене чрез дълбоко замразяване при температури, вариращи от -100 до -190 градуса. Това позволява да се предотврати окисляването, агрегирането и карамелизирането на суровините, както и освобождаването на биологично активни вещества (БАВ), които са свързани с протеинови молекули и могат да бъдат напълно усвоени от човека.

Използването на "термични" процеси за обработка на суровините води до загуба на ценни биологично активни вещества, поради високите температури (над 60 °C)

Криопродуктът е продукт, получен с помощта на криотехнология от зеленчуци или плодове, зърнени култури, горски плодове, гъби и зелени зеленчуци на две фази от производствения процес.

Краен продукт

Растителните материали могат да съдържат до 90% вода преди изсушаване, но само 5-10% след това. Концентрацията на биологично активни вещества се увеличава осем до дванадесет пъти по време на процеса на отстраняване на влагата! Крайният продукт е с най-високо ниво на бионаличност, което е от решаващо значение за постигане на значителен терапевтичен ефект.

Използваното по-рано термично вакуумно сушене е загубило значението си поради ниската производителност на процеса и възможността за производство, което се отразява на цената на крайния продукт. Понастоящем вакуумното сушене се използва само за сушене на най-гъвкавите и сладки плодове (сушени кайсии, сини сливи, стафиди).

Ползи

Физиологично активните криопродукти могат да помогнат за предотвратяването на различни заболявания, свързани с неправилното хранене. Суровините се изсушават и стриват на прах по такъв начин, че на организма не му се налага да полага допълнителни усилия, за да усвои полезните хранителни вещества.
Конструктивните особености на новото оборудване позволяват пълен контрол върху качеството на създавания продукт в непрекъснат автоматизиран режим.

Иновативна

Космическа

Екологична

Биоенергия

Започнете промяната днес

Изчизтете тялото си от излишните токсини и заредете клетките си с жизнена енергия. Чувствайте се добре всеки ден.

Scroll to Top